DIRT-SEP®

Professional in de waterbehandeling van gesloten installaties.

Nieuwe gepatenteerde DIRT-SEP® vuilafscheider voor verwarmings-, koel- en vriessystemen

De DIRT-SEP® onder afsplitsing van magnetietafzetting past op alle GCD (Gesloten Circulerende Druk) systemen en is ook geschikt voor hoge temperaturen, lage vriestemperaturen en hoge druk.

DIRT-SEP KMTT
DIRT-SEP KMTT

Toepassingen

De afzettingen en het vuil/slib (magnetiet) in het water veroorzaken slijtage in verwarmings-, koel- of vriesinstallaties, in pompen en in andere onderdelen, verminderen het energierendement en leiden tot defecten en corrosie. De formatie van vuil/slib (magnetiet) vindt vooral plaats in vloerverwarmings-/vloerkoelinstallaties, in installaties met kunststof buizen en in de vele koppelingen/verbindingen die deze corrosie veroorzaakt door zuurstofdiffusie. De normale typen filters zijn moeilijk schoon te maken en te onderhouden door de gebruikers. Hierdoor wordt het schoonmaken meestal verwaarloosd. Deze verwaarlozing veroorzaakt dat het filter geblokkeerd raakt, vermindert de optimale werking van het systeem en hindert daardoor de verwarming en/of koeling.

Voordelen

De DIRT-SEP® type DS-S vuilafscheiders hebben twee belangrijke voordelen vergeleken met normale filters:

  • Het gefilterde vuil verzamelt zich op de bodem van het filter. Op deze manier raakt het systeem nooit geblokkeerd. Het opgehoopte bezinksel (o.a. magnetiet) is gemakkelijk te verwijderen d.m.v. de aftapkraan.
  • DIRT-SEP® type DS-S vuilafscheiders worden geproduceerd volgens ISO 9001 certificaat en volgens EN 12897.

Al deze producten voldoen aan het CE-keurmerk

DIRT-SEP® DS-S/stalen uitvoering

De afzettingen en het vuil/slib (magnetiet) in het water veroorzaken slijtage in verwarmings, koel- of vriesinstallaties, in pompen en in andere onderdelen, verminderen het energierendement en leiden tot defecten en corrosie. De formatie van vuil/slib (magnetiet) vindt vooral plaats in vloerverwarmings-/vloerkoelinstallaties, in installaties met kunststof buizen en in de vele koppelingen/verbindingen die deze corrosie veroorzaakt door zuurstofdiffusie. De normale typen filters zijn moeilijk schoon te maken en te onderhouden door de gebruikers en daardoor wordt het schoonmaken meestal verwaarloosd. Deze verwaarlozing veroorzaakt dat het filter geblokkeerd raakt, vermindert de optimale werking van het systeem en hindert daardoor de verwarming en/of koeling.

De DIRT-SEP® type DS-S vuilafscheiders hebben een aantal belangrijke voordelen vergeleken met normale filters:

  • Het gefilterde vuil verzamelt zich op de bodem van de filter. Op deze manier raakt het systeem nooit geblokkeerd.
  • Het opgehoopte bezinksel (o.a. magnetiet) is gemakkelijk te verwijderen d.m.v. de aftapkraan.
  • DIRT-SEP® type DS-S vuilafscheiders worden geproduceerd volgens ISO 9001 certificaat en volgens EN 12897.
  • Al deze producten voldoen aan het CE-keurmerk.