Gecombineerde installaties

Professional in de waterbehandeling van gesloten installaties.

Toepassingen

Kraanwater is pH-neutraal en ideaal geschikt als drinkwater. Voor toepassing in verwarmings-, koel- en vriessystemen biedt de waterkwaliteit echter minder uitkomst. Corrosie ligt hier op de loer. Om dit probleem te ondervangen, moet het kraanwater in de installatie zo snel mogelijk zuurstofarm worden gemaakt. In het zogenaamde ontgassingsproces neemt de pH-waarde van het water toe, waardoor kalkdeeltjes niet meer kunnen oplossen. De vrijgekomen kalkdeeltjes zetten zich af op de bodem van de installatie, met enorm veel slibvorming tot gevolg. Een aanzienlijk rendementsverlies én storingen en defecten aan kleppen, afsluiters, regelaars, pompen en andere geavanceerde componenten liggen hierdoor op de loer. Om dit te voorkomen, raden wij installateurs aan om zo snel mogelijk een AIR-SEP® drukbehoudstation aan de verwarmings-, koel- en vriesinstallaties te koppelen.

Gecombineerde installaties

Om een egale drukverdeling tussen uw verwarmings- en koelinstallaties te borgen, overloop op gebruikersniveau te voorkomen en energieverliezen tot een minimum te reduceren, is het aan te bevelen om een AIR-SEP® aan uw verwarmings- en koelinstallaties te koppelen. De AIR-SEP® draagt hierbij zorg voor een efficiënte ontgassing en drukbehoud van uw gecombineerde installatie. Hierbij worden tussen de AIR-SEP®, het hoge of lage temperatuurnet (HT/LT) en de gekoeld waterinstallatie (GKW) 2×2 druksensoren en losse kogelafsluiters aangebracht. De kogelafsluiters worden aangestuurd middels een vrij programmeerbaar microprocessor controlesysteem, dat tevens volautomatisch het drukbehoud en de ontluchting, vacuümontgassing, expansie, vuilopvang, reiniging en bijvulling met vacuüm ontgast water in beide installaties regelt en bewaakt. De druksensoren meten continu de druk van de installaties. In geval van afwijkingen – wanneer de druk te hoog of te laag is – worden de kogelkleppen automatisch aangestuurd en de druk in de installaties hersteld.

Inmiddels heeft KOREX Benelux al meer dan 150 gecombineerde toestellen in Nederland geleverd, voor installaties van verschillende omvang. Onze ervaring op het gebied van dergelijke installaties is dan ook zeer hoog. Bij Daikin in Oostende hebben we inmiddels zes AIR-SEP® toestellen staan, die watertemperaturen tussen de +60°C en -30°C zonder problemen kunnen behandelen.