Service

Professional in de waterbehandeling van gesloten installaties.

Onderhoud en reparatie aan de installaties van KOREX Benelux

Om een optimale werking van uw verwarmings-, koel- en vriesinstallaties te garanderen, zijn naast een juiste expansie, drukbehoud, vacuümontgassing, bijvulling én vuilafscheiding ook gedegen service en onderhoud onontbeerlijk. KOREX Benelux kan hier uitstekend in voorzien.

Waarom onderhoud?

Door het unieke adiabatische vacuümproces van de AIR-SEP vindt vuilafscheiding plaats. Zouten, mineralen, magnetiet en andere vervuilingen in het installatiewater worden efficiënt afgescheiden en slaan neer op de bodem van de expansietank. Een ultrakrachtige magneet garandeert bovendien dat ook de kleinste magnetische deeltjes worden afgevangen. Al het vuil wordt efficiënt verzameld en vastgehouden in een zogenaamde ‘dirt zone’ en tijdens het periodieke onderhoud uit de installatie verwijderd. Een schone installatie, minder storingen, een optimaal rendement én een maximale levensduur zijn het resultaat.

Wat gebeurt er tijdens dit onderhoud?

Tijdens het periodieke onderhoud wordt de AIR-SEP tijdelijk uit bedrijf gehaald. Vervolgens spoelen we de leidingen naar de AIR-SEP zorgvuldig door. Ook wordt het toestel intern gespoeld, gereinigd en nagespoeld. Eventuele filterelementen worden vervangen, waarna de installatie opnieuw in bedrijf wordt genomen. Tijdens deze inbedrijfstelling worden vanzelfsprekend alle functionaliteiten gecontroleerd en waar nodig bijgesteld/geüpdatet.

Hoe vaak is dit onderhoud nodig?

De onderhoudsinterval is sterk afhankelijk van de hoeveelheid vuil in de installatie. Tijdens de inbedrijfstelling van de AIR-SEP bepalen we dan ook de juiste interval. Nadat het meeste vuil uit de installatie is verwijderd, is een onderhoudsinterval van 1x per jaar voldoende. Naar wens worden tijdens dit onderhoud ook de aanvullende installaties van KOREX Benelux (DIRT-SEP, DEEL-SEP, buffertanks) meegenomen. Bovendien kunt u bij KOREX Benelux terecht voor wateranalyses en wateradviezen, conform de VDI 2035.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Installateurs en eindgebruikers die bij de ingebruikname van de AIR-SEP een onderhoudscontract afsluiten, profiteren van één jaar verlengde productgarantie.