DEEL-SEP®

Professional in de waterbehandeling van gesloten installaties.

De DEEL-SEP® is een RVS zakfilter met een zware magneet

Het filter wordt in een deelstroom in de retourleiding van uw installatie geplaatst. Met behulp van een sterke pomp en de juiste besturing kunnen we alle vuildeeltjes van 200 micron tot 1 micron uit uw installatie verwijderen.

deel-sep

Toepassingen

Waterzuivering in deelstroom dankzij DEEL-SEP® deelstroompomp en filterhuis met doekenfilter
Een extra slag in waterzuivering kan worden gemaakt door aan de AIR-SEP® een RVS 316L DEEL-SEP® deelstroompomp en filterhuis met doekenfilter te koppelen, in filterfijnheden van 100 tot 1 μm. Bij voorkeur parallel aan de hoofdretourleiding. Met dit systeem wordt geforceerd water over het filter gepompt en na filtratie teruggevoerd naar de retourleiding. Praktisch gezien is een deelstroomcapaciteit van ca. 10 procent van de hoofdretourstroom hiertoe al voldoende (afhankelijk van de historie c.q. vervuiling en grootte van de installatie), waarna de magneet ook de fijnste magnetische deeltjes (magnetiet) afvangt. Na vermindering van de vervuiling kan de pH-waarde worden verhoogd, waardoor de corrosiedruk op de installatie sterk zal verminderen en er minder vuilvorming ontstaat. Zeker in bestaande installaties, waar vervuiling regelmatig voor problemen zorgt, biedt de combinatie van AIR-SEP®, DEEL-SEP® en magneet uitkomst.

Functies in het kort

Waar in de markt veelal deelstroom magneetfilters worden toegepast in staal, heeft KOREX Benelux gekozen voor uitvoering in RVS 316L, waardoor magnetisme van het filterhuis niet meer aan de orde is. Voor de DIRT-SEP® en DEEL-SEP® heeft het bedrijf bovendien een eenvoudige aansluitmogelijkheid op de AIR-SEP® ontwikkeld, waarmee de installatie tevens volledig kan worden ontgast.

  • Behuizing en binnenmand RVS 304 of 316.
  • Robuuste opbouw en zeer duurzaam.
  • Zeer effectief tegen magnetietbestrijding.
  • Magneet is zeer goed te plaatsen
  • Geen bewegende delen.
  • Eenvoudig te installeren en te onderhouden.