Unieke vacuümtechniek maximaliseert rendement én levensduur installaties

Professional in de waterbehandeling van gesloten installaties.

Unieke vacuümtechniek maximaliseert rendement én levensduur installaties

korex air-sep magneet

Door onvolledige ontluchting kunnen in verwarmings-, koel- en vriesinstallaties de beschermende oxidatielagen beschadigen. Zeker vandaag de dag, nu we steeds meer gebruikmaken van gesloten, lage temperatuur installaties. AIR-SEP biedt hiervoor een unieke oplossing waarbij – met behulp van een gepatenteerde vacuümklep – de circulatiewaterdruk wordt verlaagd tot onder een atmosferische druk van -0,3 bar. Waardoor de in het water opgenomen gassen en kalk-, ijzer- en roestresten vrijkomen om te worden afgevoerd. Met als resultaat: een hoger rendement, minder storingen en een aanzienlijk langere levensduur van de installatie. 

AIR-SEP draagt op unieke wijze zorg voor het drukbehoud en de vacuümontgassing, expansie, vuilopvang en bijvulling van verwarmings-, koel- en vriesinstallaties. “AIR-SEP bestaat hiertoe uit een expansietank met instroomventiel, ontluchtingsventiel, bijvulautomaat en drukbehoudpomp, die luchtbellen uit het leidingsysteem elimineren”, vertelt dhr. M.G. van Gorsel, directeur van AIR-SEP-leverancier KOREX Benelux. “Waardoor het water in de installatie beter kan doorstromen.”  

De drukbehoudpomp van de AIR-SEP haalt steeds tussen de vijf tot twintig liter uit de installatie, die vervolgens via het instroomventiel in het AIR-SEP-vat wordt teruggestort. In deze tank wordt de druk verlaagd tot een vacuümdruk van -0,3 tot -0,5 bar. “Onze gepatenteerde vacuümtechniek garandeert hierbij een luchtvermindering van 28 tot 40 mg/liter ten opzichte van het installatiewater”, vertelt Van Gorsel. “Een resultaat dat die door geen enkel ander systeem in de markt kan worden geëvenaard. Met als resultaat dat de beschermende oxidatielagen in de verwarmings-, koel- en vriesinstallaties intact blijven. Waardoor in de installatie geen lucht en vuil meer kan worden afgescheiden. En waardoor een aanzienlijk hoger rendement kan worden behaald, terwijl storingen tot een absoluut minimum worden beperkt. Niet alleen de eindgebruiker, maar ook de installateur en/of onderhoudspartij plukken hier de vruchten van.” 

Over KOREX Benelux 

KOREX Benelux is gespecialiseerd in de verkoop, levering en het onderhoud van diverse toestellen en appendages op het gebied van water- en/of koelvloeistofbehandeling Gesloten Circulerende Druk (GCD) installaties. “We bieden technisch advies en ondersteuning en maken berekeningen en aansluitschetsen voor kostenbesparende, energie- en CO₂-reducerende installaties. Met als doel een verbeterde capaciteit van verwarming-, koel- en vriessystemen, open en gesloten bronsystemen en zonne-energiesystemen.” Kijk voor meer informatie op www.korexbenenelux.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.