‘Nieuwe AIR-SEP® AS-T SmartControl drukbehoudstations maken efficiënte ontgassing mogelijk’

Professional in de waterbehandeling van gesloten installaties.

‘Nieuwe AIR-SEP® AS-T SmartControl drukbehoudstations maken efficiënte ontgassing mogelijk’

air sep smart control korex

Met de nieuwe generatie AIR-SEP® AS-T SmartControl drukbehoudstations van KOREX Benelux kunnen verwarmings-, koel- en vriessystemen nóg efficiënter worden gemonitord, beheerd en beheerst. Via de intelligente kleurentouchscreen, maar ook op afstand. Met als resultaat: optimaal inzicht, een nóg hoger rendement, minder storingen en een aanzienlijk langere levensduur van uw installaties.

Diverse optimalisaties

In de nieuwe generatie AIR-SEP® drukbehoudstations is een aantal optimalisaties doorgevoerd. Instroombochten zijn niet meer nodig, waardoor in plaats van 3 nog slechts 2 aansluitingen nodig zijn. Hierdoor wordt integratie in nieuwe en bestaande watervoerende systemen vergemakkelijkt en ontgassing in de installatie geoptimaliseerd. Aan de installatie kunnen optioneel een onthardingsbuis en magneet worden toegevoegd, waarmee zoute, mineralen, magnetiet en andere vervuilingen nog efficiënter uit het water in de expansie- en ontgassingstank kunnen worden gefilterd. Controle van de ontharder en magneet geschiedt via een volledig geïntegreerd en vrij programmeerbaar microprocessor controlesysteem, dat tevens volautomatisch drukbehoud, ontluchting, vacuümontgassing, expansie, vuilopvang, reiniging en bijvulling met vacuüm ontgast water regelt en bewaakt. De kleurendisplay van de touchscreen is eenvoudig te bedienen met een vingertop of invoerpen. Een optionele MODBUS/TCP interface maakt beheer op afstand mogelijk.

Nieuw en intuïtief bedieningsconcept met touchscreen

Dankzij een continue drukbewaking blijft de systeemdruk in de AIR-SEP® optimaal. In plaats van periodiek water te ontgassen, worden ontgassingsinterval en -looptijd exact afgestemd op de actuele installatiestatus. Dat maakt het systeem uniek in de markt. Een touchscreen op de AIR-SEP® maakt de status van de installatie 24/7 inzichtelijk en geeft eventuele storingen door, die direct verholpen kunnen worden.

Alle voordelen van de AIR-SEP® SmartControl op een rij:

  • TFT touchscreen met kleurendisplay.
  • Volledig geïntegreerde en vrij programmeerbare microprocessor controlesysteem.
  • Multifunctionele en volautomatische controle van drukbehoud, expansie, vacuüm ontgassing en bijvulling.
  • Volautomatische werking van de AIR-SEP® ION (ontharding) of de AIR-SEP® VE (demineralisatie) armaturen met laagwaarde-display.
  • Grafisch menu, realtime klok, SD-kaart, logboek, potentiaalvrije storingsmelding alsook registratie per liter bijvulling, et cetera.
  • Compleet nieuw bedieningsconcept met touchscreen
  • Optionele MODBUS/TCP interface maakt beheer op afstand mogelijk.
tags: innovatie